Menšie kotly na drevo sa elegantne zmestia aj do pivnice

Leto nám pomaly končí a za chvíľu teplé letné dni vystrieda pestrofarebná jeseň a chladná zima. Na chladné dni a noci treba myslieť už v predstihu a byť na ne poriadne pripravený. Na začiatku jesene treba venovať vyššiu pozornosť predčasnej údržbe všetkých zdrojov tepla či už ide o plynové kotly, kotly na drevo, elektrické radiátory alebo napríklad tepelné čerpadlá. Mnoho ľudí si zvykne navyše prikurovať svoje príbytky v menších pieckach na drevo alebo v romantických krboch, ktoré tiež treba včas prezrieť. Bezpečnosť je pri vykurovaní domu veľmi dôležitá, aby nedošlo k neželanému vyhoreniu alebo zbytočným úrazom.

oheň

Prečo uprednostniť ako zdroj vykurovania kotol na drevo?

Kotly na tuhé palivo, či už je to drevo, drevené pelety, uhlie alebo brikety sa využívajú všade tam kde nie je zavedený plynovod alebo tam nie je dostatočne vyvinutá elektrická sieť. Ďalším dôvodom, ktorý majiteľov kotla na drevo výrazne ovplyvňuje je aj nižšia cena vykurovacieho paliva oproti ostatným druhom. Ak má niekto k drevu neobmedzený prístup, napríklad vlastní kus lesa a podobne, tak vykurovanie pomocou dreva je pre neho ideálnou voľbou.

dřevo

Kde je vhodné kotol na drevo umiestniť?

Pred umiestnením kotla v rodinnom dome treba mať presne spravený projekt či dokumentáciu. Vo výkresoch sa presne zakreslí miesto, ktoré je pre kotol vyhradené a zobrazí sa aj napojenie na elektrinu a ďalšie potrebné potrubia. Odborníci na vykurovacie zariadenia dokážu stanoviť také miesto pre kotol, ktoré bude majiteľom nehnuteľnosti vyhovovať svojou efektivitou a hospodárnosťou. Medzi najčastejšie miestnosti, kde sa kotly na drevo umiestňujú patrí napríklad kotolňa, pivnica, kúpeľňa, chodba alebo predsieň. Kotly na drevo však určite neumiestňujte do spálne alebo do obývacej miestnosti, pretože toto umiestnenie by bolo veľmi neefektívne. Pri výbere miesta na kotol na drevo treba tiež zvážiť jeho veľkosť a výkon. Správne umiestnenie kotla je tiež ovplyvnené rôznymi bezpečnostnými predpismi, technickými predpismi, normami a pravidlami.

Pri výbere toho správneho vykurovacieho systému treba byť trpezlivý a vybrať si to najlepšie čo trh ponúka. S hospodárnym vykurovacím systémom sa dajú navyše ušetriť aj nemalé finančné prostriedky, ktoré sa dajú využiť aj lepšie. Práve náklady na vykurovanie domácností zaťažujú finančný rozpočet vo veľkej miere, preto je správny výber dôležitý. Ak si chcete byť so svojim výberom skutočne istý, tak navštívte internetovú stránkuwww.vykurovanie24.sk. Na tejto stránke nájdete tú najšpičkovejšiu kvalitu vykurovacích systémov a zariadení.

26 srpna, 2018