Spätné odkazy závažia najviac

Čo pomôže pri SEO optimalizácii najviac? Je to množstvo kľúčových slov v textoch, ktoré však nedávajú hlavu a pätu? Je to množstvo PR článkov alebo kvalitný obsah umiestnený priamo na webe? Z každého rožka troška, no spätné odkazy závažia nepochybne najviac. Ilustrácia modrej obrazovky počítača so zámkom

O čo ide?
Spätné odkazy sú odkazy, ktoré odkazujú na váš web. Nenachádzajú sa však priamo na ňom, ale na iných webových stránkach. Keď bude o vás počuť takýmto spôsobom, internetové vyhľadávače dostanú dojem, že by vás mal posunúť trošku vyššie.

Spätné odkazy nevytvoríte sami
Na to, aby ste mohli úplne sami vytvárať spätné odkazy na váš web, by ste museli vlastniť desiatky ďalších webov. Povedzme, že ich nemáte, takže to sami proste nezvládnete. Ako teda odkazy vytvoriť? Prvou možnosťou je oslovenie agentúry. Niektoré firmy zaoberajúce sa SEO optimalizáciou, vlastnia množstvo vlastných domén, na ktoré môžu spätné odkazy aj umiestňovať. Iné zas umiestňujú odkazy na weby, kde musia za túto službu zaplatiť. Od toho, ktorú z metód daná agentúra využíva, závisí samozrejme i cena SEO optimalizácie.

Druhým spôsobom ako budovať linkbuilding, je umiestňovanie odkazov na vlastnú päsť. Budete oslovovať jednotlivé weby a za dohodnutú cenu na nich umiestňovať články, ktoré budú odkazovať na váš web. Tento spôsob je pracnejší, zdĺhavejší a niekedy i drahší. Ak totiž neviete chodiť vo svete online marketingu, môže sa vám veľmi ľahko stať, že za službu zaplatíte mnohonásobne viac, ako je normálne.Kniha, zápisník a notebook na bielom stole

Sú dôležité, no nie jediné
Už v úvode sme si vymenovali niekoľko ostatných vecí, ktoré pri SEO optimalizácii zavážia. Dobre napísané texty, ktoré sú zároveň optimalizované, plnohodnotný a relevantný obsah vašich webových stránok, PR články, ktoré na váš web privedú ľudí, to všetko je veľmi dôležité. Ak máte zo všetkého, čo ste si práve prečítali poriadny guľáš, mali by ste sa vážne zamyslieť nad službami profesionálnej SEO agentúry.

3 října, 2019